top of page

ERÄ-Lehden arvostelu 15cm TUME-vaapulle

Kajaanin Hokin maalivahti Tuomas Tolonen tunnetaan myös sulaneilla jäillä uistelijoiden keskuudessa. Aikoinani toisella puolella maata junnutasolla jääkiekossa ja jalkapallossa 93-ikäluokan maalivahtiohjaajana vuosikausia toimiessani huomasin, että näillä pelipaikoilla pärjääminen vaatii hyvää luontaista itseluottamusta.


Sellaista näin Tume-vaapun ideassa jo vuosia sitten. Vaatii tekijältä kanttia uskaltaa poiketa vaapunrakentamisen perinteestä, joka on hyvin konservatiivinen.


Tumen hieman vänkkyrä muoto luo illuusiota kalan liikkuvasta silhuetista. Ehkä epäsymmetria sopivasti toteutettuna myös horjuttaa tasapainoa parantaen mahdollisuutta hakuliikkeeseen. Tärkeää on myös se, että brändi jää ostajan mieleen.


Tolosen viehemestarin taidot ovat kehittyneet jatkuvasti. Pinnoitteet ja maalaukset ovat silmää hivelevän näyttäviä. Oikeaan suuntaan viety treeni on kohottanut työn jäljen änäri-tasolle.


Apassista tehty Tume 15 ui kylkiä keikuttaen, potku on kapeahko. Hakuliike vaatii vauhtia. Mitallista kuhaa tuli melko hyvin ja myös monen kokoista haukea.


Tässä kokeilussa Tume 15 ei kuitenkaan vaikuttanut siltä läpilyönniltä, joka Tolosen käsissä saattaa vielä syntyä. En yhtään ihmettelisi, jos valmistaja jossain vaiheessa ottaa vielä komeamman kopin, jolloin vielä isomman läpilyönnin päivä koittaa.


Pituus 15 senttiä, paino 17 grammaa.

79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page