google-site-verification: googlec7eebb514ca52612.html

ERÄ-Lehden arvostelu 6cm TUME-vaapulle

ERÄ-Lehti järjestää vuosittain viehe testin eri kalalajeille. Tällä kertaa meidän vaappumme osallistui kisaamaan Vuoden 2019 kirjolohi-viehe tittelistä.


Lue alta arvostelu, kuinka vaappumme pärjäsi kyseisessä testissä.


¨TUME 60

Kajaanilaisen Tuomas Tolosen TUME 60 -vaappu oli yksi kirjolohisarjan ennakkosuosikeista, sillä uinti vaikutti olevan oikein hyvässä kuosissa ja värit peräti herkullisia.


(Kuva ERÄ-Lehden verkkosivuilta)

Ulkoisilta raameiltaan puukapula muistuttaa Emmaa, joskin eroaa siitä pulleamman keskivartalonsa ja solakamman pyrstönsä ansiosta. Reilusti ulkoneva nokkalenkki antaa uintiin säätövaraa, onpa porraslevyäkin mahdollista taivutella. Me emme kuitenkaan säätöjä tehneet vaan tyydyimme ”tehdasasetuksiin”.


TUME houkutteli helposti muutaman kirjolohen, kun tarjolla oli vastaistutettuja kaloja. Pitempään koskessa majailleisiin se ei jostain syystä vedonnut, olisi ehkä saanut sukeltaa vähän syvemmälle. Muutamat ahvenet ja parikiloinen toutain kuitenkin toivat säväreitä tylsiin hetkiin, lähtipä yksi kalikka parikiloisen hauen matkaan. Varmasti vaappua kannattaa esitellä myös soutamalla merilohille.


Pituus 6 senttiä, paino 5 grammaa.¨

36 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

TUME-vaapun säätäminen

TUME-vaaput ovat valmiiksi koeuitettuja. Jos nokkalenkki on valmiiksi vinossa, älä lähde oikaisemaan sitä. Mutta jos se ei jostain syystä ui, silloin käännä varovasti nokkalenkkiä vastakkaiseen suunta

Yhteystiedot
Liity sisäpiiriin!

TUMEfishing

Tontunkuja 4

040-9100391

tuomas@tumefishing.fi

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© TUMEfishing 2020