google-site-verification: googlec7eebb514ca52612.html

TUME-vaaput

TUME-vaaput valmistetaan käsityönä Kajaanissa, Kainuussa. Mallistossamme on kolmea eri kokoa: 12cm, 9cm ja 6cm. 12cm mallia saa kahdella eri nokkalevyllä, syvännelevyllä ja kourulevyllä. 12cm ja 9cm vaapun epäsymmetrinen muotoilu on pitkän kehitystyön tulos. Vaappumme ovat todella helppokäyttöisiä ja ne kestävät eri vetonopeuksia loistavasti.

12cm ja 9cm vaapun mutkainen runko antaa vaapulle eläväisemmän uinnin suoraan vaappuun verrattuna. Lisäksi se välkähtelee vedessä moneen eri suuntaan, joten kalan on helpompi havaita viehe.

Kannamme kalareissuilla mukanamme saalispäiväkirjaa, johon kirjaamme ylös kaikki saadut kalat. Jokaisen kalan kohdalla vielä erikseen vaapun koon, uintilevyn, värin, uinnin ja uintisyvyyden. Ja luonnollisesti myös sääolosuhteet ja kellonajat, päivämääriä unohtamatta. Myös ilmanpaineen vaikutuksia kalastavuuteen olemme parin viime vuoden aikana alkaneet seuraamaan. Päiväkirjamme käsittää tuhansia kalamerkintöjä, joten pientä yhteenvetoa voi alkaa jo tekemään. 

12cm vaappu on kehitetty kuhan ja hauen vetouisteluun. Sitä on saatavilla kahdella eri nokkalevyllä ja 60:ssä eri värissä, puolet väreistä on maalipinnoitteella ja toinen puolisko väreistä on pinnoitettu suomukuvioisella foliolla. Syvännelevyisenä vaappu sukeltaa noin neljään metriin ja sitä on helppo käyttää sellaisenaan ilman painoja tai painojen kanssa syvemmissä vesissä. Kourulevyisenä se sukeltaa reiluun kahteen metriin ja on omiaan kalastaessa matalissa vesissä tai painojen kanssa syvemmällä. Tällä mallilla on saatu useita yli 10kg haukia sekä yli 5kg kuhia. 

9cm vaappu on kehitetty kuhan ja ahvenen vetouisteluun. Tämä malli lähtee uimaan jo pienilläkin nopeuksilla, joten se soveltuu erinomaisesti leppoisaan soutu-uisteluun. Sitä on saatavilla 30:ssä eri värissä. Väreistä puolet on maalipinnoitteella ja toinen puolisko väreistä on pinnoitettu erilaisilla foliopinnotteilla. Tämä malli sukeltaa reiluun metriin, joten se on omiaan pinnasta kalastamiseen tai esimerkiksi tuplilla uistellessa toiseksi vieheeksi. 

6cm on TUME-vaappu perheen pienin jäsen. Se on kehitetty lohikalojen ja ahvenen kalastukseen. Vaappu on herkkäuintinen, sillä se lähtee uimaan hitaallakin kelauksella ja kestää myös kovaa vauhtia korkkaamatta pintaan. Sitä on saatavilla kahdessatoista eri värissä. Tällä mallilla on saatu erinomaisia tuloksia kirjolohen ja taimenen sekä ahvenen kalastuksessa. 

Kaikki vaappumme on koukutettu laadukkailla Mustadin kemiallisesti teroitetuilla koukuilla.

Jokainen vaappu on koeuitettu ja viritetty valmiiksi kalastusta varten.

TUME-vaapuissa yhdistyy:

 - Laadukas Kainuulainen käsityö

 - Pitkään ja huolellisesti testatut vaappurungot

 - Kalastavat, raikkaat värit

12cm TUMEfishing verkkokaupan taustakuva
6cm TUMEfishing verkkokauppa taustakuva.
Yhteystiedot
Liity sisäpiiriin!

TUMEfishing

Tontunkuja 4

040-9100391

tuomas@tumefishing.fi

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© TUMEfishing 2020