top of page

TUME-vaaput

TUME-vaaput valmistetaan käsityönä Kajaanissa, Kainuussa. Mallistossamme on viittä eri kokoa: 15cm, 12cm, 9cm, 6cm ja 3cm. 12cm mallia saa kahdella eri nokkalevyllä, syvännelevyllä ja kourulevyllä. 15cm, 12cm ja 9cm vaapun epäsymmetrinen muotoilu on pitkän kehitystyön tulos. Vaappumme ovat todella helppokäyttöisiä ja ne kestävät eri vetonopeuksia loistavasti.

15cm, 12cm ja 9cm vaapun mutkainen runko antaa vaapulle eläväisemmän uinnin suoraan vaappuun verrattuna. Lisäksi se välkähtelee vedessä moneen eri suuntaan, joten kalan on helpompi havaita viehe.

Kannamme kalareissuilla mukanamme saalispäiväkirjaa, johon kirjaamme ylös kaikki saadut kalat. Jokaisen kalan kohdalla vielä erikseen vaapun koon, uintilevyn, värin, uinnin ja uintisyvyyden. Ja luonnollisesti myös sääolosuhteet ja kellonajat, päivämääriä unohtamatta. Myös ilmanpaineen vaikutuksia kalastavuuteen olemme parin viime vuoden aikana alkaneet seuraamaan. Päiväkirjamme käsittää tuhansia kalamerkintöjä, joten pientä yhteenvetoa voi alkaa jo tekemään. 

15cm vaappu on kehitetty kuhan ja hauen vetouisteluun. Sitä on saatavilla kymmenissä eri väreissä, värejä löytyy sekä maalipinnoitteella, suomufoliolla että hologrammipinnalla olevia värejä. Vaappu sukeltaa reiluun kahteen metriin ja se on omiaan kalastaessa matalissa vesissä tai painojen kanssa syvemmällä.

12cm vaappu on kehitetty kuhan ja hauen vetouisteluun. Sitä on saatavilla kahdella eri nokkalevyllä ja kymmenissä eri väreissä, värejä löytyy sekä maalipinnoitteella, suomufoliolla että hologrammipinnalla olevia värejä. Syvännelevyisenä vaappu sukeltaa noin neljään metriin ja sitä on helppo käyttää sellaisenaan ilman painoja tai painojen kanssa syvemmissä vesissä. Kourulevyisenä se sukeltaa reiluun kahteen metriin ja on omiaan kalastaessa matalissa vesissä tai painojen kanssa syvemmällä. Tällä mallilla on saatu useita yli 10kg haukia sekä yli 5kg kuhia. 

9cm vaappu on kehitetty kuhan ja ahvenen vetouisteluun. Tämä malli lähtee uimaan jo pienilläkin nopeuksilla, joten se soveltuu erinomaisesti leppoisaan soutu-uisteluun. Sitä on saatavilla useissa eri värissä. Värejä löytyy sekä maalipinnoitteella, suomufoliolla että hologrammipinnalla olevia värejä. Tämä malli sukeltaa reiluun metriin, joten se on omiaan pinnasta kalastamiseen tai esimerkiksi tuplilla uistellessa toiseksi vieheeksi. 

6cm on TUME-vaappu perheen toiseksi pienin jäsen. Se on kehitetty lohikalojen ja ahvenen kalastukseen. Vaappu on herkkäuintinen, sillä se lähtee uimaan hitaallakin kelauksella ja kestää myös kovaa vauhtia korkkaamatta pintaan. Sitä on saatavilla kymmenissä eri väreissä. Tällä mallilla on saatu erinomaisia tuloksia kirjolohen ja taimenen sekä ahvenen kalastuksessa. 

3cm on TUME-vaappu perheen pienin jäsen on suunniteltu siian, taimenen, harjuksen, ahvenen ja kirjolohen kalastukseen. Vaappu on herkkäuintinen, se lähtee uimaan hitaallakin kelauksella ja kestää myös kovaa vauhtia korkkaamatta pintaan.

Kaikki vaappumme on koukutettu laadukkailla Mustadin kemiallisesti teroitetuilla koukuilla.

Jokainen vaappu on koeuitettu ja viritetty valmiiksi kalastusta varten.

TUME-vaapuissa yhdistyy:

 - Laadukas Kainuulainen käsityö

 - Pitkään ja huolellisesti testatut vaappurungot

 - Kalastavat, raikkaat värit

bottom of page